blogg.fridaj.se

blogg.fridaj.se

The sims 3

AllmäntPosted by Frida 12 Jun, 2009 14:57

Du föds, du dör - resten är upp till dig.Har inte hunnit spela the sims 3 så jäkla mycket, men lite har jag ändå hunnit med! Tänkte göra en liten recension! ;) haha. Bästa av allt med spelet är att simmarna kan gå fritt i kvarteret och på stan, övergångarna är sömlösa, inga laddningstider! YAY! :D Underbart. De kan gå, cykla eller åka bil för att ta sig runtomkring. Man ser att dom åker till jobbet, och var dom åker nånstans, även om man inte ser exakt vad dom gör på jobbet, så är det kul att se var i stan de befinner sig. Man kan välja lite hur effektiva de ska vara på jobbet, och de kan även få diverse uppgifter att göra för att fjäska in sig hos chefen, tex springa något ärende och lämna in ett dokument någon annanstans. Bara ett exempel, finns massa olika uppgifter man kan få göra.
Det är även större möjligheter till att anpassa det mesta precis som man vill, man kan ändra färger och mönster på alla möbler och prylar, och även hår och kläder finns det massa mer möjligheter till att göra dom personliga. Supernajs! På minuslistan hamnar nog avsaknaden av möjligheten att följa med dom ut på resturang och in i affären. Det kunde man ju till och med i tvåan. Sen så finns det sjukt mycket inställningar för att göra ansiktet på simmen så personligt och unikt som möjligt, men man kan inte välja bröst, midja och höftstorlek. Det tycker jag faktiskt de kunde fixat också så att man kunde göra simmen ääännu mer personlig. Dock kan man göra tjocka simmar, det kunde man inte så särskilt i tvåan iaf. :)
Sen är det lite så ändå att urvalet av kläder, frisyrer, och prylar känns litet. Fast ändå är jag nästan säker på att det är lika mycket som sims 2. Men under de år sims 2 har funnits så har det ju kommit en massa expansion och prylpaket, och man har ju även samlat på sig flera tusen downloads (4150 st för att vara exakt, haha) så det är fan inte konstigt att spelet känns lite tomt! :D Men man vet ju att det kommer ändra sig. :)
Sen så är det också så att alla i kvarteret åldras ju hela tiden. Så spelar du en familj, sedan en annan, och sen går tillbaka till den första, så kanske den har hunnit åldras från barn till pensionär under tiden du spelat med en annan. Vet inte vad jag tycker om det än, i tvåan hade man ju sjukt många familjer, nu får man ju egentligen bara engagera sig i en åt gången typ. Men det är ju lite mer realistiskt, men stor förändring ändå. :)Pappa Jasper, mamma Jamie och första simsbebisen född i spelet, TODD! ;D

Finns massa skoj, och sjukt mycket jag inte hunnit upptäcka än heller, men nu har jag nog redan skrivit för mycket om detta då säkert alla som läser min blogg inte kunde bry sig mindre om the sims! hahaha! PUSS sålänge! ^^